Pejtsik Péter, a zeneszerző

Roppant fontos számomra, hogy mások számára is bizonyítsam meggyőződésemet, mely szerint nem minden zeneművet lehet a “könnyű” vagy “komoly” kategóriák valamelyikébe besorolni. Ráadásul véleményem szerint az e kategóriák által sugallt szemlélet nem csak hibás, hanem gyakran káros is, amennyiben a zeneszerzők eredeti szándékait így vagy úgy eltorzítja.”

Pejtsik Péter zeneszerzői munkássága zavarba ejtően sokrétű. A szimfonikus zenekari és vokálszimfonikus művektől a kamara– és szólóműveken keresztül a dalokig, a klasszikus zenei elemekkel tűzdelt progresszív rocktól a népzenei ihletésű megszólalásokon keresztül az acappella kórusművekig rengeteg műfaj és stílus fordul elő palettáján.

„Muzsikuscsaládba születve a hangszerjáték mellett már gyerekkoromban szerencsém lehetett a zene átfogó megismeréséhez is. Hamar rájöttem hogy nemcsak reprodukálni szeretném a zeneműveket, de létrehozni is. Improvizációs készségem viszonylag korán megmutatkozott, és egyfajta önálló életet él egész életemben. Vannak olyan műveim is, amelyeket stúdió- vagy koncert-improvizáció hangfelvétele alapján kottáztam le. Ilyen például az ‘Impromptu Triste‘ vagy ‘Akkor majd a kövek énekelnek’ is.”

Szimfonikus részletek

Preludio Furioso
The Fairy Woods
Impromptu Triste
Enigmatic
Une Charogne


Vokálszimfonikus részletek

Kyrie


Kamaraművek

Sonata for Violoncello and Piano (társszerző: Winkler Balázs)
Necrologue – duet for Viola and Violoncello


Szólódarabok

Inventio No 0. (e.a. Lengyel Zoltán)
Akkor majd a kövek énekelnek
Stonehenege


Dalok

Fool My Mind (Völgyessy-Szomor Fanni)


Classic és progresszív rock


Acappella kórusművek


Népzenefeldolgozás